Tiplijn: 06-19541384

Gewonde agenten schietpartij Dordrecht buiten levensgevaar; fotojournalist verdachte

0

DORDRECHT – De twee agenten die gewond zijn geraakt bij een schietpartij in Dordrecht, zijn buiten levensgevaar. Eén van de agenten ligt nog in het ziekenhuis. Ook de toestand van de 24-jarige verdachte die gewond raakte is stabiel, meldt het Openbaar Ministerie Rotterdam. Woensdagavond 25 augustus 2021 raakten de agenten en verdachte gewond bij een schietpartij op De La Reystraat in Dordrecht.

Verdachten
De Rijksrecherche doet onder leiding van het OM onderzoek naar de schietpartij. Drie verdachten zijn aangehouden. Het gaat om verdachten van 24 jaar en 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 38-jarige Dordtenaar. De 24-jarige verdachte werd net als de agenten naar het ziekenhuis gebracht.

Fotojournalist
De 38-jarige verdachte zou een fotojournalist zijn, schrijft RTV Rijnmond op haar website. De man zou al langere tijd verward gedrag vertonen en last hebben van waanbeelden.

Sporenonderzoek
De omgeving van de Christiaan de Wetstraat, de Toulonselaan en de La Reystraat werd groot afgezet voor het sporenonderzoek. De forensische opsporing van de eenheid Den Haag heeft onderzoek gedaan. Ook donderdagochtend werd er nog onderzoek gedaan en met buurtbewoners gesproken.

Onderzoeksteam
Het onderzoeksteam van de Rijksrecherche is aan de hand van getuigenverklaringen en sporenonderzoek bezig een beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd. Eventuele tips zijn welkom bij de politie via 0900-8844. Het OM wil op dit moment niet meer kwijt over de zaak.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer