Tiplijn: 06-19541384

Flinke brand in schuur met asbestdak in Hardinxveld

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In een grote schuur bij een boerderij aan de Koningin Wilhelminalaan is zaterdagavond 31 juli brand ontstaan. In strobalen in de boerenschuur in Hardinxveld-Giessendam werd om 18.30 uur brand ontdekt. Terwijl de boer hulp kreeg en wat brandende hooibalen uit de schuur wist te halen, kwam de brandweer ter plaatse.

Uitbreiding
Er werd direct opgeschaald naar middelbrand en meerdere blusvoertuigen en een ladderwagen spoedden zich naar de brand in Boven-Hardinxveld. Verdere uitbreiding van de brand kon door snelle inzet van de brandweer worden voorkomen.

Asbest
Door de brand raakte een deel van het dak van de schuur beschadigd. Daarbij kwam asbest vrij. Volgens de brandweer is er sprake van minimale verspreiding van de asbest in de directe omgeving van de brand. Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en de stichting Salvage maken een plan om de vrijgekomen asbest veilig op te ruimen.

Nablussen
Rond 20.00 uur was de brand onder controle. Het nablussen heeft de verdere avond geduurd doordat alle hooibalen één voor één uit de schuur moesten worden gehaald en nageblust. De boer bleek bij het uit de schuur halen van de hooibalen flink wat rook te hebben ingeademd. Later op de avond is er nog een ambulance ter plaatse gegaan om de boer na te kijken.

Foto’s: Jorrit de Haas, Peter Stam, Willem de Wolf en Laurens Rozendaal.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer