Tiplijn: 06-19541384

Explosieven opruimingsdienst brengt oorlogsgranaat tot ontploffing in Gorinchem

0

GORINCHEM – Een man uit Gorinchem heeft afgelopen weekend een geschut granaat die vermoedelijk afkomstig is uit de tweede wereldoorlog gevonden. De man deed de vondst in een bos in Duitsland. De Gorcummer nam het projectiel vervolgens mee naar zijn woning aan de Halve Maan. Eenmaal thuis besloot hij de politie te bellen. De man kreeg het advies het explosief in de achtertuin te bewaren.

Dinsdagochtend kwamen een specialist van de politie en de explosieven opruimingsdienst (EOD) naar Gorinchem. Het projectiel werd onderzocht en vervolgens voorzichtig meegenomen naar een veilige locatie. Waarschijnlijk is na de oorlog al geprobeerd de granaat te vernietigingen, maar is deze toen niet volledig ontploft. Bij uitvoering van druk had de granaat mogelijk alsnog kunnen exploderen. In een weiland nabij de Vaandrig werd de granaat tot ontploffing gebracht.

De politie waarschuwt dat het meenemen van mogelijke explosieven zeer gevaarlijk kan zijn. Mocht u ergens een (mogelijk) explosief aantreffen laat het dan liggen en bel onmiddellijk de politie. Alleen specialisten kunnen het explosief op een verantwoorde manier onschadelijk maken.

Foto’s: Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer