Tiplijn: 06-19541384

Brandweer Papendrecht met zwaailicht en sirene in optocht naar nieuwe kazerne

0

PAPENDRECHT – Brandweer Papendrecht is donderdagavond 6 mei 2021 verhuisd van de oude kazerne aan de Poldermolen 8 naar de Willem Dreeslaan 2. Rond 19.30 uur was het zover en reden alle brandweervoertuigen plus alle uitrusting met zwaailicht en sirene door Papendrecht op weg naar de nieuwe kazerne. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke reed ook mee. De route was vooraf niet bekend gemaakt ‘vanwege corona’, meldt de Veiligheidsregio. Omdat wel bekend was gemaakt dat er die avond verhuisd zou worden, stonden veel mensen de stoet op te wachten bij de nieuwe kazerne. Daar zou de stoet hoe dan ook aankomen.

De bouwvergunning voor de kazerne werd in juli 2020 verleend en de bouwwerkzaamheden zijn in augustus van datzelfde jaar gestart. Acht maanden later was op 16 april jl. de oplevering, waarna de verhuizing dus op 6 mei kon plaatsvinden.

De brandweer in Papendrecht beschikt op dit moment over twee tankautospuiten, een hoogwerker en een hulpverleningsvoertuig om mensen uit een voertuig te bevrijden. De nieuwe kazerne biedt onderdak aan 35 brandweervrijwilligers en 20 jeugdbrandweerleden. Er is ruimte voor zeven voertuigen in de remise met aansluitend omkleedruimtes en een speciaal honk voor de jeugd. Daarnaast is er een kantine/instructieruimte, waar les gegeven wordt en waar incidenten nabesproken worden. Tot slot is er nog een kantoorruimte met zes (flexibele) werkplekken.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer