Tiplijn: 06-19541384

Uitslaande brand verwoest woonboerderij in Brandwijk (update)

0

BRANDWIJK – Een woonboerderij aan de Brandwijksedijk in Brandwijk is woensdagochtend 21 april 2021 door brand verwoest. De brand brak even na 06.00 uur uit. Het vuur greep al snel om zich heen. De bewoner werd wakker en wist zijn dieren, enkele lama’s en ezels, vanuit het achterste deel van de woonboerderij in veiligheid te brengen. Zelf had de man wat rook ingeademd. Hij is door ambulancepersoneel nagekeken.

De brandweer schaalde op naar ‘grote brand’. Bij aankomst van de brandweer stond de boerderij al in lichterlaaie. Het vuur greep zo snel om zich heen dat inzet van een brandbestrijdingsteam gespecialiseerd in het blussen van branden in een rietenkap geen zin meer had. Rond 07.00 uur stortte tijdens het blussen de voorgevel in.

Niet veel later moest de brandweer de woonboerderij als verloren beschouwen en ging men over op nablussen. De woonboerderij is compleet uitgebrand. Naar verwachting zijn de brandweermensen nog tot in de loop van de ochtend aan het nablussen. Tijdens de brand en ook bij het nablussen komt veel rook vrij. Stichting Salvage zal namens de gezamenlijke verzekeraars de bewoner bijstaan.

Tekst, foto’s en video: Willem de Wolf.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer