Tiplijn: 06-19541384

14-jarige jongen botst met scooter tegen vrouw; vrouw overleden

0

GORINCHEM / VUREN – De vrouw die afgelopen week werd aangereden op de Graaf Reinaldweg/N830 tussen Gorinchem en Vuren is aan haar verwondingen overleden. Het gaat om een vrouw van 48-jaar oud uit Dalem. De scooterrijder die tegen de hardloopster botste, blijkt nog maar 14 jaar oud te zijn en dus geen AM-rijbewijs te hebben, bevestigt de politie dinsdag 20 april 2021. Het gaat om een jongen uit Herwijnen.

Het ongeval gebeurde afgelopen vrijdag rond 15.00 uur op het fietspad langs de N830. De hardloopster werd aangereden door een scooterrijder. De vrouw kwam hard ten val en raakte zwaargewond. Vanwege de ernst van het ongeval kwam, naast een ambulance en de politie, ook een traumahelikopter ter plaatse. De hardloopster is na stabilisatie onder begeleiding van de trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. De scooterrijder bleef ongedeerd.

De vrouw, een moeder van drie kinderen, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Verkeersongevallenspecialisten van de politie doen onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. De scooter is daarbij in beslag genomen. Deze zou volgens vrienden zijn opgevoerd. Een politiewoordvoerster kan daar geen bevestiging over geven. “De scooter is in beslag genomen en de bestuurder (14) wordt verhoord. Er zijn getuigenverklaring afgenomen. Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan. Zo wordt er gekeken of de bestuurder onder invloed was, of er een telefoon is gebruikt. Maar over die resultaten doen wij verder geen mededelingen.”

De 14-jarige jongen krijgt, ondanks dat hij verdachte is, psychische hulp aangeboden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer