Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt man aan in Zwijndrecht middels BTGV-procedure vanwege wapen op stoel

1

ZWIJNDRECHT – De politie heeft dinsdag 13 april 2021, rond 00.10 uur een 23-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden voor het bezit van een airsoftwapen. Agenten zagen een voertuig geparkeerd staan op de Munnikensteeg in Zwijndrecht. In het voertuig zagen zij een man zitten. “Onze collega’s liepen naar het voertuig toe en spraken de bestuurder aan. De bestuurder reageerde direct agressief naar hen, waarop zij besloten het gesprek verder met hem aan te gaan. Hierna zag één van onze collega’s op de bijrijdersstoel een vuurwapen gelijkend voorwerp liggen. Direct werd de bestuurder middels een BTGV-procedure aangehouden. Dit betekent Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte. De 23-jarige man uit Zwijndrecht is vervolgens overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht. Het wapen is in beslag genomen,” meldt politie Drechtsteden Buiten.

De agenten troffen in het voertuig ook nog een lachgastank, slagroompatronen en ballonnen aan. Door het aantreffen van het airsoftwapen is er doorgestapt naar de woning waar de verdachte woont. De politie meldt: “Hier heeft een zoeking plaatsgevonden, waarbij geen andere (vuur) wapens zijn aangetroffen. Het vuurwapen bleek later een airsoft-wapen te zijn. De verdachte wordt gehoord door de recherche en zal later zijn straf te horen krijgen.”

De politie besluit: “Nepvuurwapens lijken vaak heel erg op echte vuurwapens. Ze zijn dan ook meestal verboden, zowel om thuis te bezitten als om mee op straat te nemen. De wapenwetgeving verbiedt deze nepvuurwapens omdat ze dreigend kunnen overkomen. Airsoftapparaten zijn veer-, gas- of luchtdrukwapens met een maximum schotkracht van 3.5 joules. Als u lid bent van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) en u houdt zich aan de regels, is een airsoftapparaat toegestaan. Maar ook hiervoor geldt dat het niet in publieke ruimtes gebruikt mag worden.”

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Lachgastank, ballonnen, direct agressief taalgebruik………. ik weet genoeg. Altijd weer die Finnen

Reageer