Tiplijn: 06-19541384

Woning compleet verwoest door brand in Dordrecht

0

DORDRECHT – De woning aan de Kilweg in Dordrecht, waar zaterdagmiddag 27 maart brand uitbrak, is volledig door het vuur verwoest. De brand brak even na 17.00 uur uit in een schuur. De vlammen sloegen al snel over naar de vrijstaande woning die naast de schuur stond. De brandweer zette alles op alles om te voorkomen dat de woning met rieten dak zou afbranden.

Er werd opgeschaald naar ‘grote brand’ en meerdere blusvoertuigen kwamen ter plaatse. Ook een brandbestrijdingsteam uit de regio Utrecht, gespecialiseerd in het bestrijden van branden in rieten daken, werd ingezet. Ondanks de grootschalige inzet van de brandweermensen kon de woning niet meer worden gered. Om 20.00 uur werd besloten de woning gecontroleerd uit te laten branden, wat nog enige uren zou duren. Het pand is door de brand compleet verwoest.

Een traumahelikopter landde bij de brand maar er bleek niemand zwaargewond te zijn geraakt. Eén persoon had rook ingeademd en is naar het ziekenhuis gebracht. Verder kon iedereen in veiligheid worden gebracht. De politie heeft de man die de brand heeft veroorzaakt niet aangehouden, maar hem zal wel gepaste hulp geboden worden.

Foto’s: Rick Groenendijk en Barry Kroonen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer