Tiplijn: 06-19541384

Grote uitslaande brand verwoest restaurant in Dordrecht

0

DORDRECHT – Een grote uitslaande brand heeft vrijdagochtend 19 maart 2021 restaurant Sfinx aan de Reeweg Oost in Dordrecht verwoest. De brand in het eethuis werd even na 06.00 uur ontdekt. De brandweer rukte met veel personeel en materieel uit en schaalde op naar de classificatie ‘zeer grote brand’. Bij de brand kwam aanvankelijk veel rook vrij. Na een halfuur blussen met onder andere twee hoogwerkers nam de rook af.

De locatie van de brand werd ruim afgezet door de politie om de hulpdiensten werkruimte te geven. De brand woedde in een restaurant in een rijtje van panden. Daarom werd ook in de naastgelegen panden door de brandweer toegang verschaft en een controle gedaan. De brand heeft zich tot het restaurant beperkt maar in de naastgelegen panden is wel schade ontstaan door de rook.

Rond 7.30 uur werd door de brandweer het sein ‘brandmeester’ gegeven. Daarna is nog wel enige tijd nageblust. In de omgeving zijn metingen uitgevoerd. Stichting Salvage zal namens de gezamenlijke verzekeraars de gedupeerden bijstaan in het afhandelen van de schade. Bij de brand raakte niemand gewond. Hoe de brand is ontstaan, wordt nog onderzocht.

Foto’s: Johan van den Dool, Gerard van Helden en Willem de Wolf.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer