Tiplijn: 06-19541384

Prikfraudeurs ‘vaccineren’ oudere dames in Heerjansdam; politie waarschuwt

1

HEERJANSDAM – De politie waarschuwt voor oplichters die in Heerjansdam twee oudere dames hebben ‘gevaccineerd’. Eind januari en eind februari zijn de dames slachtoffer geworden van deze fraudeurs. Het opvallende is dat deze fraudeurs niet de dames hebben bestolen maar dat deze slachtoffers zijn ‘gevaccineerd’ door de verdachten. De politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak hoog op en doen onderzoek. De politie wil duidelijk maken dat de GGD níet aan huis prikt. Laat ze niet binnen, wat ze ook verzinnen.

‘Vaccin’
Een 90-jarige en 83-jarige vrouw uit Heerjansdam zijn in januari en februari slachtoffer geworden van prikfraudeurs. Beide vrouwen werden aan de deur benaderd door mensen die zich voordeden als medewerkers van de GGD die een vaccin tegen corona zouden komen injecteren. Op goed vertrouwen lieten beide slachtoffers de ‘GGD-medewerkers’ binnen. Aldaar werden zij geïnjecteerd door deze ‘medewerkers’. De 83-jarige dame werd een paar dagen na de vermeende vaccinatie nog gebeld met de vraag of het goed met haar ging.

Geschrokken
Familie van de slachtoffers roken onraad en schakelden de politie in. De slachtoffers zijn enorm geschrokken maar maken het verder goed. De politie neemt de zaak hoog op en doet onderzoek. Hierbij is de hulp van getuigen erg belangrijk. Ook wanneer u zelf mogelijk slachtoffer bent geworden van een dergelijke vorm van fraude komt de politie graag met u in contact.

Niet aan huis
Vaccinaties worden niet aan huis gezet. U krijgt een schriftelijke uitnodiging om naar een locatie te komen alwaar u de corona-vaccinatie krijgt. Mocht er een persoon aan uw deur staan die zich voordoet als GGD-medewerker en u wilt vaccineren, laat deze niet binnen. Doe uw deur dicht, onthoud het signalement en bel 112.

Getuigen
Er zijn tot nu toe twee incidenten van deze aard bekend. Mogelijk hebben de fraudeurs meer slachtoffers gemaakt. Bent u zelf aan huis benaderd door de GGD voor het zetten van een corona-vaccinatie, meldt u zich dan bij de politie. Ook als u wel uw deur voor deze mensen heeft dichtgehouden komt de politie graag met u in contact. Bellen kan naar 0900-8844. Weet u meer over de mogelijke daders? Ook dan hoort de politie het graag. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Wat is hier het nut van??? Ze jatten niets, bellen later nog op om te vragen of het goed met ze gaat?! Absurd!

Reageer