Tiplijn: 06-19541384

Hennepkwekerij aangetroffen in flatwoning Zwijndrecht; bewoner aangehouden

0

ZWIJNDRECHT – Donderdagmiddag 14 januari hebben agenten in een flatwoning aan de Emmastraat in Zwijndrecht een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten gingen halverwege de middag de woning binnen en hielden de 38-jarige bewoner aan. Een politiewoordvoerder geeft vrijdag aan dat het onderzoek in volle gang is.

Agenten gingen op een melding af dat er twee personen via het balkon een woning zouden zijn binnengegaan. Niet veel later kwamen deze twee personen weer via de voorzijde naar buiten met hennepplanten in hun handen. Buurtbewoners gaven aan al langer een wietlucht te ruiken. De politie trof een man aan die niet mee wilde werken en vroeg een machtiging tot binnentreding aan.

Toen de agenten uiteindelijk binnen in de woning waren, werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De politie heeft 68 hennepplanten in beslag genomen. Verder werd in de woning een drogerij met een laag henneptoppen aangetroffen. De bewoner, een 38-jarige man uit Zwijndrecht, is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht. De woning is verder gecontroleerd op diefstal van stroom. De hennepkwekerij is ontruimt en de hennepplanten zijn vernietigd. De recherche doet verder onderzoek.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer