Tiplijn: 06-19541384

Grote stroomstoring in Dordrecht; brandweer rukt uit voor melding van brand

2

DORDRECHT – 14.000 adressen in Dordrecht hebben vrijdagmiddag 8 januari 2021 last gehad van een stroomstoring. De stroom viel omstreeks 14.00 uur door nog onbekende oorzaak weg. Adressen op onder meer de postcodes 3311 en 3312, waaronder ook het centrum van Dordrecht valt, hadden last van de storing.

Kort na het ontstaan van de stroomstoring moest de Dordtse brandweer uitrukken voor een melding van brand in een bedrijfspand. Bij het pand aan de Noordendijk werd rook gezien. Brandweermensen gingen op onderzoek uit en constateerden dat de rook afkomstig was van noodaggregaten die opgestart werden. De brandweer kon daarop al snel weer door naar een aantal opsluitingen in liften, die door de stroomstoring stil waren komen te staan.

Rond 15.45 uur lukte het de monteurs van Stedin om de stroomvoorziening te herstellen. De precieze oorzaak van de stroomstoring is nog niet bekend, laat Stedin weten.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Ik denk dat een landing van aliens deze daling heeft veroorzaakt. Waarschijnlijk is er vorig jaar in de VS ook een landing geweest. Door de daling van de netwerkfrequentie raakten de stemmachines ontregeld.

Reageer