Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt met spoed uit voor schoorsteenbrand in woning ‘s-Gravendeel

0

‘S-GRAVENDEEL – In een woning aan de Boven Havendijk in ‘s-Gravendeel is woensdagavond 11 november 2020 een schoorsteenbrand ontstaan. De brandweer rukte rond 20.30 uur uit. De bewoners probeerden in de tussentijd de brand met een tuinslang zoveel mogelijk te blussen. De brandweer heeft met een hoogwerker de schoorsteen van bovenaf geinspecteerd. Vervolgens is met een ramoneur de brand in de schoorsteen gedoofd.

Een ramoneur is een stuk gereedschap dat wordt gebruikt door de brandweer om een schoorsteenbrand te doven. De ramoneur bestaat uit een aantal stukjes stalen ketting van ongeveer 50 cm lang, met aan het eind van die kettingen stukjes hoekijzer. Door de ramoneur in de schoorsteen tot beneden te laten zakken en deze met rukken weer omhoog te halen, slaat men de in brand staande roet-en kool resten van de schoorsteenwand. Deze deeltjes worden door de collega’s beneden opgevangen en afgeblust.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer