Tiplijn: 06-19541384

Inval in Papendrecht blijkt onderdeel van internationale actie

0

PAPENDRECHT – De inval die de Dienst Speciale Interventies op donderdag 1 oktober 2020 deed, in een woning aan de Watermolen in Papendrecht, blijkt onderdeel te zijn geweest van een internationale actie. Dat heeft Europol bekend gemaakt door middel van een persbericht.

Europol ondersteunde een grensoverschrijdend onderzoek, geleid door de Spaanse Guardia Civil, waarbij ook de Nederlandse politie betrokken was. Dit resulteerde in een ontmanteling van een georganiseerde misdaadgroep die cocaïne verhandelde van Zuid-Amerika naar Europa. Op de actiedagen, op 1 en 2 oktober, werden invallen gedaan in Amsterdam, Papendrecht, Rotterdam en Utrecht en ook in de Spaanse steden Valencia en Malaga. In totaal werden acht personen aangehouden, vijf in Spanje en drie in Nederland.

Zes ton cocaïne
Tijdens de operaties namen de agenten van de Spaanse politie zes ton cocaine, sieraden, contant geld en versleutelde apparaten in beslag. De verdachten zouden zelf ontwikkelde, versleutelde mobiele applicaties hebben gebruikt om met hun tegenhangers te communiceren. Personen met een militaire opleiding en ervaring in oorlogsmissies ondersteunden de logistieke opzet van het criminele netwerk. Het is niet bekend of er bij de inval in Papendrecht ook iemand is aangehouden.

Bron: Europol

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer