Tiplijn: 06-19541384

DSI doet inval in woning in Papendrecht; uitgebreid politieonderzoek

0

PAPENDRECHT – De Dienst Speciale Interventies (DSI) is donderdagavond 1 oktober 2020 een woning aan de Watermolen in Papendrecht binnengevallen. Met één harde klap werd de deur open geramd. Vervolgens werd de woning doorzocht. Voor zover bekend is er niemand door de politie meegenomen. Later op de avond kwamen nog meer agenten en rechercheurs naar de woning voor een doorzoeking. Er vindt uitgebreid politieonderzoek plaats. Een woordvoerster van de politie laat weten dat zij in verband met het lopende onderzoek nog niets kan vertellen over de inval. Later volgt wellicht nog meer informatie over de reden van de inzet van de DSI.

Foto’s: Rick Groenendijk, Willem de Wolf en Peter Stam.

Wikipedia DSI
De Dienst Speciale Interventies (DSI) is in Nederland de overkoepelende dienst die de leiding heeft bij nationale operaties van de speciale eenheden van politie en defensie. De DSI is op 1 juli 2006 opgericht en is ondergebracht bij de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. De DSI is in staat om een snelle en adequate respons te geven bij een terroristische aanslag of andere vormen van gewelddadige verstoringen van de openbare orde en veiligheid waarvoor de reguliere politie onvoldoende toegerust is.

Personeel van de DSI wordt – op vrijwillige basis – gerekruteerd uit personeel van de politie en van defensie. Ook vrouwen kunnen de opleiding volgen, echter zijn er door de zware fysieke eisen momenteel geen vrouwen operationeel binnen de DSI. De DSI heeft een grootte van ongeveer 550 militairen en agenten. Binnen de DSI werken politiemensen en militairen nauw samen. In geen enkel ander land vallen eenheden van zowel de politie als defensie onder hetzelfde commando. Al het DSI-personeel heeft de status van buitengewoon opsporingsambtenaar.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer