Tiplijn: 06-19541384

Politie zoekt inbreker (foto) die agent in gezicht sloeg in Gorinchem

2

GORNICHEM – De politie is op zoek naar een man die op 10 september 2020 een politieagent in vrije tijd in het gezicht sloeg. Via het programma Bureau Rijnmond is een foto van de verdachte gedeeld. Een 52-jarige politieagent uit Rotterdam maakt op de bewuste donderdag in zijn vrije tijd een wandeling in Gorinchem als hij rond 14.00 uur twee mannen ziet lopen. De mannen kijken voortdurend om zich heen en hebben veel belangstelling voor allerlei woningen.

Geslagen
De agent vertrouwt het niet en besluit ze in de gaten te houden. Als hij even later op de Lingsesdijk loopt en één van de twee mannen in de achtertuin van een nabijgelegen huis ziet, spreekt hij hem aan en identificeert hij zich als agent. De man slaat de agent echter in zijn gezicht en rent weg.

Foto
De in zijn gezicht geslagen agent belt 112 en blijft achter bij de woning omdat mogelijk de tweede man daar nog is. Deze tweede man is echter niet meer gezien. De man die de agent in zijn gezicht sloeg en wegrende, werd wél gezien én door een getuige gefotografeerd. De politie is op zoek naar hem en naar zijn handlanger.

Signalement
Het signalement van de daders is:
– Dader 1 (de man die de agent sloeg en op de foto staat) Getint uiterlijk, 1.70 meter lang, atletisch gebouwd, 25 a 30 jaar oud, donker kroezig haar, donker kort baardje, zwart joggingspak met op zowel het jasje en broek het North Face logo, zwartgrijze Nike air Max, heuptasje, zwart petje
– Dader 2 Getint uiterlijk, 1.80 meter lang, mager postuur, opgeschoren donker haar, geen baardgroei.

Tips
Wie herkent de man op de foto of weet wie de andere man is? Als u informatie heeft die de politie kan helpen in het onderzoek, kan dit worden gemeld via het tipformulier op de website van de politie. Bellen kan met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Foto’s: politie en Max Liet (archief).

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Nieuwsgierige Buurman on

    Raar verhaal.

    Een agent uit Rotterdam die in zijn vrije tijd in een woonwijk in Gorinchem gaat wandelen?

Reageer