Tiplijn: 06-19541384

Vrouw (18) krijgt klappen bij beroving in Dordrecht; slachtoffer met kneuzingen naar ziekenhuis

0

DORDRECHT – Twee onbekende jongemannen hebben op zondag 20 september in Dordrecht een 18-jarige vrouw overvallen. Het slachtoffer liep klappen op en werd van haar tas en telefoon beroofd. De vrouw moest voor controle naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie zoekt getuigen.

Tas afgepakt
De Dordtse was samen met een vriendin rond 19.10 uur op de Viottakade een hond aan het uitlaten, toen twee jongens op de fiets hen voorbij reden. Net voorbij de wegwerkzaamheden die daar gaande zijn, sprak één van de jongens het slachtoffer aan. Hij pakte haar vervolgens bij haar haar en trok haar op de grond. Deze dader pakte haar tas af en de vrouw rende weg, maar kwam niet ver.

Klappen
De vrouw voelde tijdens het wegrennen iets zwaars tegen haar rug aankomen en viel opnieuw. Toen ze weer opstond om weg te rennen voelde ze opnieuw een klap, nu tegen haar hoofd en wéér viel ze. Haar telefoon werd afgepakt en ze kreeg ook nog klappen in haar gezicht van de tweede dader. Beide daders hadden messen bij zich. Ze fietsten vervolgens weg in de richting van het Hugo de Grootplein. De vrouw liep de nodige kneuzingen, blauwe plekken en krassen op en moest voor controle naar het ziekenhuis.

Signalement
De politie startte een burgernetactie en ging in de wijk op zoek naar de daders. Ze zijn nog niet aangetroffen. Het signalement van de daders is als volgt: dader 1 is 18 of 19 jaar, 1.80 tot 1.85 meter lang en is licht getint. Hij droeg een grijze korte broek en een rood vest met capuchon. Hij droeg een blauw mondkapje en reed op een zilvergrijze damesfiets. Dader 2 is een man van ongeveer 25 / 30 jaar oud en is donkerder getint dan dader 1.

Tips
Wie de beroving heeft zien gebeuren of mogelijk de daders heeft gezien, wordt gevraagd met de politie te bellen. Ook andere informatie die de politie kan helpen in het onderzoek is welkom. De politie vraagt getuigen te bellen naar 0900-8844 en te vragen naar de recherche in Dordrecht. Anoniem kan informatie gedeeld worden met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer