Tiplijn: 06-19541384

Politie deelt nieuwe informatie in moordzaak Johnny Henriques

0

DORDRECHT – De politie heeft vanavond in het televisie-programma Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor de moord op Johnny Henriques uit Dordrecht. Henriques werd op zaterdagavond 25 april rond middernacht doodgeschoten aan de Jacob van Heemskerckstraat in Dordrecht. Volgens de politie zou de dader het slachtoffer bij zijn appartementencomplex hebben opgewacht. De schutter zou meerdere keren van dichtbij op het slachtoffer hebben geschoten.

De dader vlucht daarna vermoedelijk langs het appartementencomplex weg en verdwijnt dan via de daarachter gelegen Bloys van Treslongstraat. Toegesnelde hulpdiensten kunnen niets meer voor het slachtoffer doen. De 42-jarige Johnny Henriques overlijdt op de stoep voor zijn appartement.

Signalement
De politie is nog op zoek naar de schutter. Getuigen hebben gezien dat het gaat om een man met een tenger postuur, hij was gemiddeld van lengte, ongeveer 1.80 á 1.85 meter lang, hij droeg een donker vest of een donkere jas met capuchon, droeg een donkere broek met daaronder sportschoenen. De man werd voor het laatst gezien in de Bloys van Treslongstraat. De politie vraagt mensen die mogelijk nieuwe informatie hebben over die bewuste nacht, contact op te nemen. De politie is tevens op zoek naar de bestuurder van een witte bestelbus, die achter Johnny reed toen hij die avond thuiskwam bij zijn woning aan de Jacob van Heemskerckstraat. De bestuurder van deze bestelbus kan mogelijk cruciale informatie hebben.

Broer
De politie weet op dit moment nog niet waarom de aanslag op Johnny Henriques is gepleegd. Wel staat volgens een woordvoerster vast dat de broer van Henriques op 15 maart is beschoten bij winkelcentrum Crabbehof in Dordrecht. De politie is daarom benieuwd of er mensen zijn die weten of en hoe die beschieting iets met de moord op Johnny te maken heeft. Heeft u meer informatie over deze zaak, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0800-6070 of anoniem via nummer 0800-7000.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer