Tiplijn: 06-19541384

School Papendrecht sluit na incident met gootsteenontstopper

0

PAPENDRECHT – Alle leerlingen van het Willem de Zwijger college in Papendrecht zijn maandagmorgen 9 maart 2020 naar huis gestuurd na een incident met een chemische stof.

In de aula van de school kwam omstreeks 09:00 uur een hoeveelheid gootsteenontstopper op de grond terecht. Twee medewerkers van de school kwamen in aanraking met de stof. Zij zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

In eerste instantie moesten alle leerlingen in hun lokalen blijven, in afwachting van de bevindingen van de brandweer. Omdat het incident zich in de aula afspeelde, een centrale plek binnen het schoolgebouw, werd korte tijd later besloten alle leerlingen uit voorzorg naar huis te sturen.

De brandweer heeft ervoor gezorgd dat de schoenzolen van de betrokken leerlingen buiten werden gereinigd alvorens zij richting huis mochten vertrekken.

Een gespecialiseerd bedrijf uit Papendrecht is ingeschakeld om de aula en eventuele andere delen van het schoolgebouw professioneel te reinigen. De school hoopt haar leerlingen dinsdagochtend weer gewoon te kunnen ontvangen.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer