Tiplijn: 06-19541384

In Hendrik-Ido-Ambacht achtervolgde automobilist (29) bleek dronken en heeft geen geldig rijbewijs

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De 29-jarige man die in Hendrik-Ido-Ambacht door de politie werd achtervolgd bleek dronken en heeft geen geldig rijbewijs. Dat meldde de politie donderdag 9 januari 2020. Agenten zagen de man dinsdag 7 januari 2020 omstreeks 22.50 uur rijden op de A16. Bij Hendrik-Ido-Ambacht nam de man op het laatste moment via het puntstuk de afslag. De politie gaf de automobilist daarop een stopteken, welke hij negeerde. Daarop werd met zwaailicht en sirene de achtervolging ingezet.

Crash
Op de Gemeenlandsekade vloog de achtervolgde auto uit de bocht tegen een boom. Het achtervolgende politievoertuig kwam in botsing met een tegenligger. Bij het ongeval raakte een agent gewond. De man is samen met twee andere agenten en de bestuurster van het tegemoetkomende voertuig voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Dronken
De bestuurder van de achtervolgde Audi, een 29-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, werd aangehouden. De man leek onder invloed van alcohol (685 ugl). Daarnaast reed de man met een verlopen rijbewijs. Dit rijbewijs is direct ingevorderd. De politie heeft onderzoek gedaan naar het ongeval en proces-verbaal opgemaakt tegen de 29-jarige man voor artikel 5 (roekeloos rijgedrag) en artikel 8 (rijden onder invloed) van de Wegenverkeerswet. De man zal zich moeten verantwoorden voor een rechter.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer