Tiplijn: 06-19541384

Fransman crasht in België na achtervolging

0

DORDRECHT – Afgelopen nacht dacht een 26-jarige Fransman bij het Shell tankstation aan de Zuidpunt in Dordrecht te kunnen tanken en zonder hiervoor te betalen, weg te kunnen rijden.

Al snel werd het voertuig op de A16 ter hoogte van Breda gespot door agenten van de Landelijke Eenheid. Ter hoogte van de Belgische grensovergang Hazeldonk negeerde de man een stopteken en een achtervolging was het gevolg.

Crash
Ver kwam de man niet, want op het industrieterrein in Meer (België) zag de bestuurder een bocht over het hoofd en verloor hierbij de macht over het stuur. De auto kwam tot stilstand op een muur en tegen een bedrijfsbus.

Hier werd, naast de bestuurder, ook een 27-jarige Franse bijrijder aangehouden. Na een onderzoek in de auto, troffen de Belgische collega’s een vuurwapen, pepperspray, grote hoeveelheid softdrugs en tientallen verpakkingen met parfums aan. De parfums zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. De mannen zijn in België ingesloten en de Belgische collega’s zullen het onderzoek doen in samenwerking met de Nederlandse recherche.

Foto’s: Politie

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer