Tiplijn: 06-19541384

Uitslaande brand in portiekflat in Gorinchem

0

GORINCHEM – In de berging van een portiekflat aan de Tiende Penninglaan, in de Gorinchemse Haarwijk, is donderdagavond 3 oktober 2019 een uitslaande brand ontstaan.

Het vuur begon in één van de schuurtjes die in de portiekflat aanwezig zijn. Vanwege de hevige rookontwikkeling die ontstond werd het betreffende portiek direct ontruimd. Hoe de brand kon ontstaan is vooralsnog niet bekend. Tijdens het blussen werden enkele katten die zich in een woning boven de brand bevonden gered. De brandweer had de brand snel onder controle. Na het blussen van de brand heeft de brandweer in verschillende woningen metingen uitgevoerd. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de bewoners te helpen met het afhandelen van de schade. Eén woning heeft dusdanig roetschade opgelopen dat de bewoner is geadviseerd elders te overnachten, meldt de brandweer.

Foto’s: Dylan Essenberg & Herbert van Dalen

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer