Tiplijn: 06-19541384

Dronken vrachtwagenchauffeur aangehouden op de A16 bij Dordrecht

2

DORDRECHT – De politie heeft donderdagavond 19 september 2019 een stomdronken vrachtwagenchauffeur aangehouden op de A16 bij Dordrecht. Meerdere getuigen zagen omstreeks 23:30 uur een vrachtwagen rijden die zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

Een Poolse bestuurder besloot vanwege het gevaar om met zijn bestelbusje voor de betreffende vrachtwagen te gaan rijden, in een poging de vrachtwagen tot stoppen te dwingen. Dit lukte, en de vrachtwagen kwam ter hoogte van de afslag naar de N3 tot stilstand.

De toegesnelde politie heeft vervolgens een blaastest afgenomen. De Spaanse vrachtwagenchauffeur blies 935 ug/l op het ademanalyseapparaat, waar in Nederland maximaal 220 ug/l is toegestaan. Omdat de Spanjaard meer dan vier keer de toegestane alcohol in zijn bloed had, is hij ter plekke aangehouden en kan hij een boete verwachten van tenmínste €650 en een tijdelijke rij-ontzegging.

Foto: ingezonden

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

Reageer