Tiplijn: 06-19541384

Politie vindt ruim €400.000 na woningoverval in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – De politie heeft naar aanleiding van een woningoverval in Zwijndrecht een verhuisdoos met bijna 4 ton en vier rolex horloges gevonden. Het geld en de horloges zijn in beslag genomen. Aanvankelijk wilde het Openbaar Ministerie de vondst geheim houden en wilde de communicatieadviseur er tegen deze website niks over vertellen. De vondst wordt nu toch bekendgemaakt, omdat er mensen op zoek zijn naar het geld.

De woningoverval vond plaats in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 september in een woning aan de Langeweg in Zwijndrecht. Eén van de bewoners werd mishandeld en opgesloten in de kelder en drie overvallers doorzochten het huis. Toen ze weg waren wist de bewoner zich te bevrijden en de politie te waarschuwen.

500 euro biljetten
De politie startte een onderzoek na de melding. Bij het onderzoek in de woning stuitte de politie vervolgens op de doos met geld en de zeer waardevolle horloges. Een deel van het geld bleek te bestaan uit 500 euro biljetten. Die worden inmiddels algemeen erkend als belangrijk signaal voor ondermijnende criminaliteit als witwassen.

Georganiseerde criminaliteit
Inmiddels wordt het onderzoek naar de herkomst van het geld gedaan door de Landelijke Recherche. Onderzocht wordt onder andere of het geld afkomstig is van zware georganiseerde criminaliteit. Er zijn – nog – geen aanhoudingen verricht. In het onderzoek werken regionale en landelijke eenheid van de politie en OM (Rotterdam, Functioneel en Landelijk Parket) samen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer