Tiplijn: 06-19541384

Lastige ex gepakt na achtervolging door Dordrecht

0

DORDRECHT – De politie kreeg op donderdag 1 augustus een melding van een lastige ex die zich eigenhandig toegang had verschaft tot de woning van zijn ex-vriendin. Hierbij zou de man een voordeur hebben vernield en goederen hebben meegenomen.

Achtervolging
Eenmaal ter plaatse bij de betreffende woning bleek de man inmiddels in een auto te zijn gestapt waarop agenten hem een stopteken gaven. De bestuurder van de auto was niet voornemens te stoppen, draaide zijn auto en ging er als een haas vandoor. Hierop begon de politie een achtervolging.

Op de Nassauweg in Dordrecht probeerde een tweede politieauto de auto tot stoppen te dwingen door zijn rijweg te blokkeren. Hierdoor ontstond er een kleine aanrijding met de auto van de vluchtende bestuurder. Na deze aanrijding was de bestuurder alsnog niet van plan te stoppen en reed door richting de Laan der Verenigde Naties.

Aangehouden
Uiteindelijk wist de politie de auto op de S.M. Hugo van Gijnweg tot stilstand te brengen bij het tankstation. Hierop is de bestuurder, een man van 33 jaar oud, aangehouden ter zake diefstal, vernieling en het negeren van een stopteken. Hierna is de bestuurder overgebracht naar het cellencomplex aan de Overkampweg.

Gezien het feit dat de bestuurder als ongewenst vreemdeling gesignaleerd stond zal hij, nadat het strafrechtelijk proces is afgerond, overgedragen worden aan de vreemdelingenpolitie.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer