Tiplijn: 06-19541384

Extra inzet politie vanwege autobranden in Dordrecht

0

DORDRECHT – Dordrecht wordt de afgelopen tijd geteisterd door autobranden. Sinds begin dit jaar zijn 18 auto’s uitgebrand. Vooral de afgelopen dagen is het raak met 7 branden kort achter elkaar. Burgemeester Wouter Kolff heeft in overleg met de politie besloten meer opsporingskracht in te zetten door experts in te schakelen en een regionaal flexteam in te zetten.

Burgemeester Kolff: ‘Laat ik direct duidelijk zijn. Dit is een laffe maar zeker ook een gevaarlijke daad die veel schade toebrengt aan de bezittingen van Dordtenaren. Maar het is ook een daad die onrust creëert. Ik sta in nauw contact met de politie en de officier van justitie en er is besloten zichtbare- en onzichtbare maatregelen te treffen. De politie zet maximaal in om de autobranden te stoppen. Zo zal ook het regionale flexteam in de wijken aanwezig zijn.’ Dit flexteam werkt probleemgericht en levert tijdelijk medewerkers voor extra capaciteit. Daders van brandstichting zijn vaak lastig te betrappen. Ook inwoners kunnen meehelpen om de dader(s) op heterdaad te betrappen. Inwoners wordt bij een verdachte situatie gevraagd direct 112 te bellen. Ook tips zijn welkom bij de politie. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem. Kolff: ‘Laten we er met elkaar voor zorgen dat de autobranden stoppen en de dader(s) zo snel mogelijk achter slot en grendel zit(ten).’

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer