Tiplijn: 06-19541384

Brandweerman pakt straatrover in Dordrecht

0

DORDRECHT – Een pakketbezorger die op vrijdag 17 mei in Dordrecht slachtoffer werd van een beroving, zag één van zijn overvallers aangehouden worden door een ‘brandweeragent’. De tweede overvaller is nog spoorloos en de politie zoekt getuigen.

De pakketbezorger had om 10.00 uur op de Bellevuestraat een pakje willen bezorgen, maar op het bewuste adres werd niet opengedaan. Wel kwamen er twee jongemannen op het slachtoffer afgelopen, die direct duidelijk maakten dat ze hem niet voor gezellig praatje benaderden. Eén dader pakte de bezorger stevig vast en de ander griste het pakketje weg. Beiden vluchtten weg, in de veronderstelling dat ze ermee wegkwamen.

Politievrijwilliger
Na de beroving renden de pakketbezorger achter de daders aan. Op de Bellevuestraat was een brandweerman juist met de controle van brandkranen bezig. De brandweerman, die in zijn vrije tijd politievrijwilliger is, zag de wegvluchtende daders met het slachtoffer achter hen aan en aarzelde geen moment. Hij zette het op een rennen en wist één van de daders te vloeren en het pakketje veilig te stellen. De brandweeragent bezeerde zijn heup en beschadigde zijn bril , maar wist met behulp van een inmiddels toegesnelde collega-brandweerman de verdachte toch onder controle te brengen en aan te houden. De andere dader wist te ontkomen.

Politie zoekt getuigen
De politie zoekt de tweede dader. Het was een donkergetinte jongeman van ongeveer 1.75 m lang met een dun postuur. Hij droeg zwarte gewatteerde jas met een capuchon over zijn hoofd.
Heeft u de overval zien gebeuren of heeft u informatie over de tweede dader? Bel dan het Regionaal Overvallen Team van de politie in Rotterdam op 0900-8844. U kunt uw informatie anoniem kwijt via 0800-7000.

Tekst: Politie

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer