Tiplijn: 06-19541384

Bekeuringen na straatrace met dure sportwagens op A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De politie kreeg zaterdag 20 april 2019, rond 19.10 uur, een melding over straatracers op de A16. De bestuurders van de voertuigen zouden pauze houden bij het parkeerterrein van het BP-tankstation bij de Sandelingen-West aan de A16 in Hendrik-Ido-Ambacht. “Het racen bestond uit hard rijden over de vluchtstrook en het maken van een kickdown midden op de snelweg. Het zou gaan om een Ferrari, Lamborghini, Mercedes en een Porsche. Ter plaatse troffen onze collega’s alle 4 de voertuigen aan op de parkeerplaats. De bestuurders vertelden dat ze onderweg waren naar het liefdadigheidsevenement Woman United in Breda,” schrijft Politie Drechtsteden Buiten op Facebook.

Een eenheid van Politie Team Verkeer Rotterdam kwam ter plaatse om de agenten te assisteren. Bij de controle bleken de handelaarsplaten van de Mercedes niet meer geldig te zijn. De bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring van 380 euro en de platen zijn door Team Verkeer Rotterdam meegenomen. De kentekenplaat van de Ferrari betrof een sticker. De bestuurder heeft hiervoor een bekeuring van 140 euro gekregen. De Lamborghini had Duitse export-kentekenplaten, maar mocht niet in Nederland niet rijden.

De Lamborghini en de Mercedes mochten niet verder rijden. De bestuurders hebben hiervoor een autoambulance geregeld.

Verder vertelden zij dat ze wel sportief gereden hadden, echter hadden ze niet over de vluchtstrook gereden. De agenten hebben dit rijgedrag niet zelf geconstateerd, waardoor verbaliseren niet mogelijk was.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer