Tiplijn: 06-19541384

Brandweer druk met vele bermbranden langs A15 bij Gorinchem

0

GORINCHEM – De brandweer is vrijdag 19 april druk geweest met vele bermbranden langs de A15 tussen Waardenburg en de afslag Arkel bij Gorinchem. Omstreeks 11.35 uur werd de eerste brandmelding gemaakt.

Al snel bleken er meerdere branden te zijn langs de A15. Vermoedelijk zijn deze ontstaan door een trein met oververhitte remmen. Naast vier tankautospuiten, werden ook twee schuimblusvoertuigen ingezet. Omdat de brand vlak naast het spoor woedde reed het treinverkeer stapvoets. Een speciaal brandweerteam uit Giessenburg zorgde voor bruggen over de sloot zodat de brandweerlieden de brand goed konden bestrijden . Omstreeks 13.00 uur gaf de brandweer het sein ‘brandmeester’. Door de brand was tijdelijk de rechter rijstrook richting Gorinchem afgesloten.

Foto’s: Max Liet en Herbert van Dalen

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: