Tiplijn: 06-19541384

Omgevallen boom in Dordrecht zorgt voor schade

0

DORDRECHT – Een enorme boom is op zondagmorgen 10 maart 2019 omgewaaid op het Vlak, in het centrum van Dordrecht. Rond 09:30 uur bezweek de boom door zware windstoten. Enkele geparkeerde auto’s en en fietsen liepen hierbij behoorlijke schade op. De brandweer moest eraan te pas komen om de boom van de weg af te krijgen. De gemeente Dordrecht zal de restanten van de boom afvoeren. Ook wordt onderzocht of andere bomen in de straat geen gevaar lopen voor de verwachte storm van zondagmiddag. Niemand raakte gewond.

Code Oranje
Het KNMI geeft voor zondagmiddag code oranje af. Dit betekend dat er rekening gehouden moet worden met (zeer) zware windstoten tot wel 110 km/u. Rijkswaterstaat en het KNMI waarschuwen automobilisten goed op te letten. Er is een verhoogd risico op omvallende bomen en losse takken. Watersporters wordt met klem afgeraden het water op te gaan.

Foto’s: Nick den Engelsman

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: