Tiplijn: 06-19541384

Scooterrijder (67) zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen

0

GORINCHEM – Op de kruising van de Spijksesteeg met de Newtonweg in Gorinchem is op woensdagmiddag 9 januari een 67-jarige scooterrijder uit Gorinchem zwaargewond geraakt na een aanrijding met een vrachtauto.

De scooterrijder wilde omstreeks 12.10 uur vanaf de Spijksesteeg de weg oversteken in de richting van Dalem toen het mis ging. De scooterrijder kwam onder de trailer van een afslaande vrachtauto terecht. Deze vrachtwagen werd bestuurd door een 21-jarige man uit Hei-en Boeicop.

Traumahelikopter
Omdat het slachtoffer mogelijk bekneld zou zitten tussen de wielen van de vrachtauto, kwam er ook een specialistisch team van de brandweer ter plaatse. Voor de medische hulp werd een arts per traumahelikopter ingevlogen.

Na een intensieve behandeling ter plekke is het slachtoffer met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Over de verwondingen is nog niets bekend. Wel laat de politie donderdag 10 januari weten dat de toestand van het slachtoffer ‘onverminderd ernstig’ is.

Onderzoek
Verkeersongevallen specialisten van de politie doen onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. Hierbij zal ook met getuigen worden gesproken. De Newtonweg, in de richting van het centrum, is enige uren afgesloten geweest vanwege het onderzoek.

De vrachtwagenchauffeur is na het ongeval aangehouden (wat gebruikelijk is bij dit soort verkeersongevallen) en na verhoor dezelfde dag weer heengezonden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: