Tiplijn: 06-19541384

112 Berichtgeving over de gemeenten Leerdam en Zederik stopt

0

REGIO – Per 2 januari gaan de gemeenten Leerdam en Zederik, samen met de gemeente Vianen, één gemeente vormen. Dit gaat de Vijfheerenlanden heten. De gemeente Vijfheerenlanden gaat onder Utrecht vallen. Daarom veranderd ook het inzet gebied van de hulpdiensten in Leerdam en Zederik.

De brandweerkazernes van Leerdam, Schoonrewoerd, Meerkerk, Ameide én Lexmond gaan naar de Veiligheidsregio Utrecht. Ook de ambulancedienst en de politiebureau’s worden van de Utrechtse Veiligheidsregio.

Aangezien wij alleen berichten over incidenten binnen de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid zullen de gemeenten Leerdam en Zederik wegvallen binnen onze berichtgeving. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Wanneer bijvoorbeeld hulpdiensten uit Zuid-Holland Zuid worden ingezet, of een grote brand, dan zal er wel een bericht gemaakt worden door de redactie.

Naast dit, gaan ook twee gemeenten samen. De gemeenten Giessenlanden en Molenwaard. Deze gemeente gaat de Molenlanden heten. Dit gaat per 1 januari in. Op onze website zullen dus enkele dingen gaan veranderen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer