Tiplijn: 06-19541384

Asbest in stofwolken bij Eurogrit in Dordrecht; hulpdiensten schalen op naar grip1

1

DORDRECHT – Bij het bedrijf Eurogrit aan de Kilkade in Dordrecht zijn donderdagmiddag 26 april 2018 grote stofwolken weggewaaid. Daarin zat asbest, maar de volksgezondheid is volgens de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid geen moment in gevaar geweest. “De concentratie asbest in de stofwolk is minimaal”, zegt woordvoerder Jan Zondervan van de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.

Aan het begin van de middag steeg een grote stofwolk op vanuit Eurogrit. Die kwam bij een silo vandaan waarin een kleine hoeveelheid met asbest verontreinigde staalgrit lag opgeslagen, vertelt Zondervan. “Dat was daar speciaal opgeslagen om af te voeren.” Zondervan: “Die partij is door onverklaarbare oorzaak uit de silo geraakt. Daarbij is een stofwolk vrijgekomen. De stofwolk heeft zich verspreidt, de straalgrit ligt nog op het terrein.”

Het Dordtse bedrijf en de brandweer gaan onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren dat een asbesthoudende stof uit een silo kon vallen. Een klep ging door nog onbekende oorzaak open.

Rond 13:00 uur had de brandweer de stofwolk onder controle. Volgens Zondervan is de volksgezondheid niet in gevaar geweest. “Alleen de mensen die heel dicht bij het incident waren, worden nader onderzocht en behandeld als dat nodig is.”

De hulpdiensten schaalden op naar ‘grip1’. Politie-eenheden, brandweerwagens en ambulances kwamen met spoed naar de locatie. Verder werd een deel van de omgeving afgezet.

Foto’s: Benjamin van Es.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Woon er vlak achter. Niks gehoord of gezien! Wat fijn dat er nikssss aan de hand was(???), en niemand zegt voor die tijd: ramen duren dicht en binnen blijven. Ben heel de dag in de tuin bezig geweest, zag wel een brandweer en ambulance maar weet ik veel. Dank voor de info ACHTERAF gemeente Dordrecht….(via de krant)

Reageer