Tiplijn: 06-19541384

Brand naast Wellantcollege in Ottoland; ‘flinke brandschade aan school’

0

OTTOLAND – Naast het Wellantcollege De Bossekamp in Ottoland heeft maandagochtend 23 april 2018 een grote brand gewoed. Hooi in een schuurtje naast het schoolgebouw was in brand gevlogen na bij het wegbranden van onkruid. Het vuur is inmiddels gedoofd.

Het vuur was overgeslagen naar het schoolgebouw. Hoe groot de schade is, wordt nog bekeken. Er waren geen leerlingen in het gebouw door de meivakantie. Volgens de brandweer heeft het schoolgebouw ‘flinke brandschade’ opgelopen.

De Bossekamp in Ottoland is een kleine vmbo-school met bijna vijfhonderd leerlingen. Het is een school voor ‘Groen Onderwijs’, zoals de school zelf zegt. Veel lessen gaan over dieren, planten en voeding.

Het schuurtje hoort bij de school. Het was een voerplek voor de dieren die bij de school gehouden worden. Die dieren zijn ook allemaal in veiligheid gebracht.

Foto’s: Roy Verkerk.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer