Tiplijn: 06-19541384

Uitdagende scenario’s tijdens brandweerwedstrijd in Sliedrecht

0

SLIEDRECHT – Op zaterdag 18 maart was de brandweerpost Sliedrecht gastheer tijdens de provinciale brandweerwedstrijden, georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC). Ook in Schoonrewoerd werden wedstrijden gehouden. Meer informatie hierover vindt u elders op onze website (klik hier).

Op twee verschillende banen streden in totaal 17 brandweerploegen om een plek in de volgende ronde. In de klasse ‘112’ werden de ploegen uitgedaagd door een ongeval met een paraglider. De paraglider was tijdens de landing op een personenauto beland. De bestuurder van de auto raakte gewond en bekneld, en moest uit de auto worden bevrijd. Ook de paraglider was gewond. Hiernaast bleek ook dat er mogelijk chemische stoffen aanwezig waren. De ploeg uit Nieuw-Beijerland wist dit scenario uiteindelijk als beste te volbrengen en ging er met de eerste plaats vandoor.

Op de TAS-HD baan kregen de deelnemende ploegen melding van een brand aan boord van een schip. Nog voor aankomst van de tankautospuit is een zogenaamde ‘brambulance‘ ter plaatse gekomen. Een medewerker van de brambulance heeft getracht de brand te blussen maar dit is mislukt. Aan de ploegen de taak om de brand op het schip te blussen en de in totaal 3 gewonden te localiseren en te redden. Onder hen een lasser met brandwonden en de gewonde brambulance medewerker. De ploeg van Kenbri Fire Fighting wist hier de meeste punten te behalen.

De eerste drie ploegen per baan plaatsen zich voor de volgende ronde, de gewestelijke brandweerwedstrijden.

Uitslag baan 112:

1 – Nieuw-Beijerland
2 – Ooltgensplaat
3 – Oude-Tonge
4 – Hardinxveld-Giessendam
5 – Nieuwkoop
6 – Nieuwerkerk aan de IJssel
7 – Maasdijk
8 – Schoonhoven

Uitslag baan TAS-HD:

1 – Bedrijfsbrandweer Kenbri
2 – Herkingen
3 – Lekkerkerk
4 – Melissant
5 – Oud-Beijerland
6 – Heenvliet
7 – Zwijndrecht
8 – Goudswaard
9 – Stad aan het Haringvliet

Foto’s: Ruben van der Sterren, William van de Pol en Brian Cleton.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: