Tiplijn: 06-19541384

Numansdorp winnaar bij brandweerwedstrijden in Schoonrewoerd

0

SCHOONREWOERD – De brandweer van Numansdorp is zaterdag 18 maart eerste geworden bij brandweerwedstrijden in Schoonrewoerd. De wedstrijd was een halve finale in de klasse ‘112’. De wedstrijd werd gehouden aan het Kortgerecht in Schoonrewoerd.

Scenario

De brandweer van Schoonrewoerd was uitgerukt voor een keukenbrand in een woning aan het Kortgerecht in Schoonrewoerd. De brandweer had het vuur snel onder controle. De bevelvoerder ging samen met twee manschappen, de aanvalsploeg, naar een bovenverdieping voor een nacontrole. De rest van de bemanning, de waterploeg en de chauffeur, moesten buiten wachten. Toen de brandweerlieden een deur openden in de woning, ontstond een ‘rook-gas explosie’.  De twee brandweerlieden werden omver geblazen. Een van hen viel van de trap en brak zijn been. De bevelvoerder was op het moment van de explosie in een naastgelegen kamer. Hij kon op het dak van de woning komen, maar kon daar niet meer weg. De waterploeg en de chauffeur die nog buiten stonden raakten na de explosie volledig in paniek. Aan de deelnemende ploegen was de taak de overgebleven brandweerlieden bij de brand weg te houden, de slachtoffers te redden en de brand te blussen. Numansdorp deed dit het beste en werd eerste. De eerste vijf ploegen gaan door naar de finale.

Uitslag:

  1. Numansdorp
  2. Gorinchem / Zwijndrecht
  3. Goudriaan
  4. Alblasserdam
  5. ‘s Gravendeel
  6. Brandwujk
  7. Heerjansdam

 

Ongevallen

Tijdens de wedstrijden zijn tweetal ongevallen gebeurd op de N484, die parallel loopt aan het Kortgerecht, waar de wedstrijd plaatsvond. Hierbij raakte niemand gewond. Mogelijk zijn de ongevallen ontstaan doordat de bestuurders van de auto’s werden afgeleid door de brandweerwedstrijden.

Foto’s: Jur van der Pijl


Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer