Tiplijn: 06-19541384

Politie zoekt man die met gestolen bankpassen pint

1

HEINENOORD – Een 84-jarige man uit Heinenoord werd zondagavond 9 oktober het slachtoffer van een laffe inbraak. Hij had namelijk niets door van het bezoek in zijn woning. De inbreker nam niet alleen meerdere bankpassen mee, maar ook sieraden van de overleden vrouw van het slachtoffer. Met een van de gestolen passen werd korte tijd later gepind in Vlaardingen en dáár zijn beelden van.

De inbreker (of inbrekers) kwam in de loop van de avond de vrijstaande woning binnen via een klapraampje van de slaapkamer. Dit is ook de enige ruimte die is doorzocht. Vanuit deze kamer nam de inbreker waardevolle spullen van de bewoner mee. Zo maakte hij sieraden van de overleden vrouw van het slachtoffer buit en nam hij meerdere bankpassen mee. Toen de bewoner merkte dat er was ingebroken, belde hij direct de politie.

Samen met agenten blokkeerde het slachtoffer diezelfde nacht de bankpassen. Dit was helaas voor enkele rekeningen al te laat. “Ontzettend triest dat een man op deze leeftijd zo het slachtoffer wordt. Bovendien was de bewoner thuis tijdens de inbraak, maar omdat hij wat minder goed hoort, heeft hij niets gemerkt”, aldus een betrokken rechercheur.

Inmiddels heeft de recherche de beelden binnen van een pinautomaat in Vlaardingen. Daarop staat een man die met één van de gestolen bankpassen pint. Wie weet wie deze man is? Laat het de politie weten via 0800-6070. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Foto en tekst: Politie

Knipsel

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer