Tiplijn: 06-19541384

Beschonken bestuurder rent weg na aanrijding in Gorinchem

0

GORINCHEM – Op de Arkelsedijk in Gorinchem zijn zaterdagmiddag twee auto’s op elkaar gebotst. Dat gebeurde rond 15.00 uur.

Een auto met daarin een man en een vrouw reed over de Arkelsedijk, komende vanuit de richting van het centrum in de richting van industrieterrein Papland, toen ze werden aangereden door een tegemoetkomende auto.

De tegemoetkomende auto reed tegen de linkerzijkant van de auto aan. De auto van de man en vrouw reed hierdoor ook tegen een paal aan, waardoor tevens twee airbags waren uitgegaan.

Weggerend
De veroorzaker van de aanrijding stapte na de aanrijding uit en rende vervolgens hard weg. Omstanders zagen dit gebeuren en zetten de achtervolging in. Een flink stuk verderop, op de Buitenbaan in Gorinchem, werd de man door drie omstanders aangehouden. Zij belden direct 112, waarop agenten snel ter plaatse waren om de man mee te nemen naar het politiebureau.

Blaastest
Op het politiebureau werd duidelijk waarom de man wegrende, want tijdens een blaastest werd duidelijk dat de man teveel alcohol gedronken had. Op de ademanalyse blies de man 475 UG/L, waar 220 UG/L is toegestaan.

Na het uitvoeren van de ademanalyse kreeg de verdachte meer last van zijn schouder, borst en arm als gevolg van de aanrijding. De verdachte is direct daarop door ambulancepersoneel onderzocht en ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de vrouwelijke inzittende van de tegenpartij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De man kan zich binnenkort bij de rechter gaan verantwoorden voor onder meer artikel 5 (gevaarlijk rijgedrag), artikel 7 (verlaten plaats ongeval) en artikel 8 (rijden onder invloed).

Foto’s: Max Liet

DSC_9549 DSC_9560 DSC_9563 DSC_9566 DSC_9599 IMG_9972

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer