Tiplijn: 06-19541384

Politie toont beelden van tweede overvaller Stolk B.V. in Zwijndrecht

2

ZWIJNDRECHT  – De politie heeft maandag 29 augustus 2016 beelden vrijgegeven van een man die op dinsdag 21 juni 2016, even na 10.00 uur, probeerde recyclingbedrijf Stolk BV aan de Fruiteniersstraat in Zwijndrecht te overvallen. In juli publiceerde de politie al een foto van de andere verdachte. Deze man is inmiddels, op 21 juli 2016, aangehouden. Het gaat om een 31-jarige Rotterdammer. De politie hoopt met de nieuwe beelden ook de identiteit van de tweede man te achterhalen. Het gaat om een lichtgetinte man tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij sprak Nederlands met een Noord-Afrikaans accent.

De overval vond 21 juni plaats. De bedrijfsleider is in de loods aan het werk als hij twee mannen het terrein op ziet lopen. Hij denkt dat het klanten zijn en vraagt of hij ze kan helpen. Dan trekken beide mannen een vuurwapen, bevelen het slachtoffer te gaan liggen en dreigen hem dood te schieten als hij niet meewerkt. Vervolgens lopen ze het bedrijf in. Na enige tijd komen ze weer naar buiten, stappen in een witte Hyundai ix20 die op het bedrijventerrein geparkeerd staat en rijden weg in de richting van Heerjansdam.

Later blijkt dat ze niets hebben buitgemaakt. De vluchtauto blijkt op 16 juni gestolen te zijn na een inbraak in een woning in Ouddorp en voorzien van kentekenplaten die op 20 juni van een personenauto aan de Riedertuin Barendrecht zijn ontvreemd.

De auto werd uitgebrand teruggevonden op de Veerweg in Zwijndrecht.

Herkent u deze man of weet u meer over de overval en/of de diefstal van de auto en het kenteken?Bel dan naar de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 en vraag naar het Regionaal Team Overvallen politie eenheid Rotterdam. Of geef uw informatie anoniem door aan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

fruiteniersstraat-2e-verdachte fruiteniersstraat-2e-verdachte-2 fruiteniersstraat-2e-verdachte-3 fruiteniersstraat-2e-verdachte-4

IMG_6819-2

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Word er altijd zo moe van dat er anno 2016 nog zulke schrijnende foto’s gepubliceerd worden, te bedroevend en lachwekkend voor woorden..

    (en dan altijd dat gevraag om hulp, ga zelf eens wat doen voor je schr*le salaris!)

  2. Sorry T maar waar ik moe van word zijn zulke trieste reacties als die jij plaatst! Niet iedereen heeft een riant inkomen om perfecte beveiligingsinstallaties te kopen. Het is juist bedroevend dat zulke hardwerkende mensen worden bestolen!!! En wat de vraag om hulp betreft, zou jij het ook niet fijn vinden als er hulp werd gevraagd en geboden als het jou betreft!
    Beetje meer respect.

Reageer