Tiplijn: 06-19541384

Politieagenten laten zich niet uitschelden voor ‘kankerjood’ in Dordrecht

10

DORDRECHT – Na een scootercontrole aan het Tolbrugkamp in Dordrecht is maandagmiddag 15 augustus een 15-jarige jongen aangehouden. Hierbij waren de agenten genoodzaakt de verdachte in bedwang te houden.

Agenten controleerden rond 15.00 uur twee jongens met een scooter. Zij zijn bekenden van de politie. Eén van hen kon zich niet legitimeren en kreeg daarom een bekeuring. Toen de twee daarna wegreden, vond één van hen het nodig om de agenten uit te maken voor ‘kankerjoden en kankerlijers’ en vervolgens hard weg te rijden.

Dit ging de agenten te ver en zij besloten hem aan te houden op het Bagijnhof. De verdachte weigerde alle medewerking en daarom hadden de agenten moeite hem te boeien. Eén agent moest hem in bedwang houden. Een andere agent hield zijn benen vast en een derde zag er op toe dat de jongeman rustig bleef terwijl zij hem de handboeien omlegden. Omdat de menigte zich met de aanhouding bemoeide en het er niet mee eens was, is er versterking opgeroepen. Daarna is de jongeman naar een politiebureau overgebracht. “De politie zal nooit tolereren dat zij wordt beschimpt op een dergelijke grove wijze en zal daarom altijd handelend optreden,” meldt een voorlichter van de politie.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

10 reacties

  1. Nou… normaal gesproken ben je gewoon aan het werk op dat tijdstip! Misschien heeft dit onbeschofte spul vakantie, zou kunnen. Maar goed… Als je nou zo’n grote bek weet op te zetten blijf dan gewoon ff staan joh. Je bent vast geen bekende van de politie vanwege het weerbericht!

  2. Ik blijf het vreemd vinden dat belediging tegenover een politieagent anders wordt behandeld dan belediging tegenover eender welk ander persoon. Vreemde aanhouding, en het verbaast me dan ook niet dat de omgeving het er niet mee eens was.

    • @sven slootweg: Het verbaast je niet? Dan ben je van hetzelfde niveau denk ik als die raddraaiers. Lees het antwoord eens van Floor Werner tussen de reacties. Die zegt het precies goed.

    • @Cornelis Dat zei ik dus niet. Ik zeg enkel dat ik geen reden zie om belediging tegenover een agent anders te behandelen dan belediging tegenover iemand anders.

  3. Ik EIS dat die mensen die dag en nacht klaar staan om mij bij storm en ontij te helpen en beschermen met respekt behandeld worden stelletje over het paard getilde zielepoten.
    Gotsamme, we hebben zowat overal recht op tegenwoordig, maar het gaat wel helemaal mis met deze samenleving.

  4. Daniel, een klein beetje schrappen in de kop van je artikel: “Agenten laten zich niet uitschelden in Dordrecht” komt minder ruw over bij -vooral oudere- lezers.

Reageer