Tiplijn: 06-19541384

Politie toont foto’s van verdachten van vernieling moskee in Dordrecht

0

DORDRECHT – De politie is op zoek naar drie mannen die verdacht worden van openlijke geweldpleging en het aanrichten van vernielingen in de Aya Sofia Moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht. Donderdag 23 juni rond 20.15 uur ging een groep mensen naar de moskee. Aanleiding daarvoor zou zijn geweest dat er een steen bij een Dordts gezin door een raam was gegooid. De mensen die naar de moskee kwamen, gingen daarover in gesprek. Al snel ontstond tijdens dit gesprek een gespannen sfeer en sloeg de vlam in de pan. Daarop brak een vechtpartij uit en werden vernielingen aangericht. Er vielen twee gewonden. De verdachten gingen er in auto’s vandoor voordat de politie arriveerde.

Begin deze maand werden twee mannen van 24 en 25 jaar uit Amsterdam en Capelle aan den IJssel en een 21-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden voor betrokkenheid bij dit voorval. De politie wil graag de identiteit van de mannen op de foto weten. Herkent u ze? Neem dan s.v.p. contact op met de gratis opsporingstiplijn op nummer 0800-6070 of bel anoniem met M. 0800-7000. Neem ook contact op met de politie als u meer informatie heeft over degenen die verantwoordelijk zijn voor het plegen van de vernieling bij het Dordtse gezin. Ook daarnaar doet de politie onderzoek.

Foto’s: Politie (klik om te vergroten)

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer