Tiplijn: 06-19541384

Mannen vallen moskee in Dordrecht binnen; enkele gewonden

4

DORDRECHT – Een grote groep mannen heeft donderdagavond 23 juni de Turkse Ayasofia moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht bestormd. In de loop van de avond kwam de groep van zo’n dertig man in diverse auto’s aan bij de moskee. De mannen waren gewapend met messen, stokken en een pistool, vertelt de voorzitter van de moskee.

In de moskee lieten de mannen een spoor van vernieling achter. Ook werd een man met een pistool geslagen. Na enige tijd vertrok de groep mannen weer. In totaal zijn twee lichgewonde personen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar het incident.

IMG_6938 IMG_6936 IMG_6932 IMG_6929 IMG_6910 IMG_6907 IMG_6905 IMG_6904

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

4 reacties

  1. Wat niets meer of minder is dan een gewelddadige aanslag van extreem-rechts, gefundeerd op vreemdelingenhaat, wordt door de NOS even weggezet als ‘incident’. Waarom wordt er in het artikel niets over de politieke motivatie gezegd, terwijl dat er vanaf druipt? Waarom komen de woorden ‘aanslag’ en ‘terrorisme’ niet voor? Waarom wordt dit een ‘incident’ genoemd, terwijl er in de afgelopen jaren een bijzonder zorgwekkende hausse aan geweld tegen moskeeën en moslims is? Neem eens een voorbeeld aan jullie collegae in het buitenland, die zijn niet te beroerd/bang/rechts om rechts-extreme aanslagen aan de kaak te stellen. Waakhonden van de democratie, nog ff.

    • Omdat het niks met extreem rechts te maken heeft het blijkt een ruzie te zijn tussen Turken en Koerden zie een artikel over dit voorval lees eerst goed voor je zulke dingen neerzet

Reageer