Tiplijn: 06-19541384

Achtervolging leidt tot twee aanhoudingen na babbeltruc in Gorinchem

0

GORINCHEM – Politieagenten hielden zondagmiddag 31 juli nabij het Belgische Brasschaat twee mannen aan die verdacht worden van diefstal van een ketting. Het slachtoffer van de diefstal is een 83-jarige vrouw uit Gorinchem die door het duo met een babbeltruc om de tuin was geleid. Het tweetal kon worden aangehouden dankzij samenwerking met de politiehelikopter en Belgische agenten.

Zondagochtend wilde de 83-jarige vrouw afval weggooien aan de Bornsteeg toen twee mannen in een auto met buitenlands kenteken haar de weg vroegen. De bijrijder stapte ondertussen uit en hield de vrouw aan de praat. Op een onbewaakt ogenblik, trok hij plots de gouden ketting van de hals van de vrouw. Nog voor de vrouw kon reageren, stapte de bijrijder terug in de auto en ging er met zijn compaan vandoor.

Surveillerende agenten die de melding hadden gehoord, besloten een strategische positie in te nemen nabij de A15. Niet veel later zagen ze de auto met daarin de twee verdachten over de snelweg rijden. Direct gingen de agenten achter de auto aan en gaven het een stopteken. In plaats van te stoppen, besloten de verdachten echter gas bij te geven, waarna ze er met hoge snelheid vandoor gingen. De agenten startten hierop de achtervolging, maar verloren de auto uit het oog.

De politiehelikopter was intussen ook aangehaakt en bleef de auto vanuit de lucht volgen. Via de A15 ging de auto de A16 op, uiteindelijk de Belgische grens over. Daar was de politie inmiddels ook gewaarschuwd. Belgische agenten hebben het voertuig uiteindelijk tot stoppen gekregen en de twee mannen aangehouden. Het gaat om twee Roemeense mannen van respectievelijk 32 en 34 jaar. De twee zijn meegenomen naar het bureau en worden een dezer dagen naar Nederland overgebracht. De Rotterdamse politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer