Tiplijn: 06-19541384

Gewapende overval op supermarkt Dordrecht in Opsporing Verzocht

0

DORDRECHT – Woensdag 9 december 2015 vind om even na acht uur ‘s morgens, net na openingstijd, een gewapende overval plaats op een supermarkt aan de Hoekenessestraat in Dordrecht. Een klant die een foto maakt van de verdachte krijgt het wapen op zich gericht en hoort hem de trekker overhalen. Het wapen vuurt echter niet af en niemand raakt gewond. Dinsdag 5 juli toont het programma Opsporing Verzocht deze overvaller.

Vuurwapen
Even na acht uur ‘s morgens komt de overvaller de supermarkt binnengelopen en loopt direct naar één van de kassa’s. Hij roept tegen de medewerkster die achter de kassa zit, dat zij de kassalade open moet doen terwijl hij het vuurwapen op haar richt. De dader was in het donker gekleed en had op zijn hoofd een muts en droeg voor zijn gezicht een donkere sjaal.

Daadkrachtige klant
Onder bedreiging van het vuurwapen doet de medewerkster van de supermarkt een gedeelte van de kassa-inhoud in een plastic tas die de dader van haar aanpakt. Ondertussen maakt een klant met haar mobiele telefoon een foto van de overvaller. Als de overvaller dit ziet, richt hij zijn wapen op haar en de aanwezigen horen een metaalachtige klik. Vermoedelijk heeft hij de trekker van het wapen overgehaald. Gelukkig vuurde het wapen niet af.

Worsteling
Als de overvaller de supermarkt wil verlaten, belemmert dezelfde klant hem de weg. Een korte worsteling ontstaat, maar de overvaller weet zich los te rukken. Terwijl hij de supermarkt uitloopt richt hij zijn vuurwapen de winkel in en haalt nog een paar keer de trekker van het vuurwapen over. Buiten loopt hij weg in de richting van de Heysterbachstraat in Dordrecht.

Opsporing Verzocht
Wie herkent de overvaller? In de uitzending van Opsporing Verzocht toont de politie de gemaakte foto en beelden van de beveiligingscamera. De uitzending van Opsporing Verzocht is te zien op dinsdag 5 juli om 20.30 uur op NPO1 en wordt herhaald op NPO2 op woensdag 6 juli om 11.40 uur. Ook is het item vanaf dinsdag online terug te kijken via www.opsporingverzocht.nl.

Archieffoto’s: Johan van den Dool.

_MG_6941 klein _MG_6945 klein _MG_6937 klein

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer