Tiplijn: 06-19541384

Politie aangevallen bij kermis in Dordrecht; automobilist bekogeld met stenen

0

DORDRECHT – De situatie op de kermis aan het Van Eesterenplein in Dordrecht is donderdagavond 5 mei 2016 flink uit de hand gelopen. Aan het eind van de avond kreeg de politie de melding van een vechtpartij. Toen agenten ter plaatse kwamen werd er niet meer gevochten. Wel liepen er groepjes jongeren door de wijk.

Al snel nadat de politie aankwam verzamelde zich een grote groep jongeren op de kermis. Als eerste werd een man aangehouden die een slaande bewegingen naar de bestuurder van een personenauto maakte. Toen de politie de man aan wilde houden gaf de verdachte één van de agenten een trap in zijn buik. Steeds meer omstanders gingen zich met de zaak bemoeien waarop er nog twee personen werden aangehouden. De situatie escaleerde omstreeks 23.30 uur zo dat de politie genoodzaakt was om in te grijpen met behulp van de wapenstok.

Hamer en stenen
Tijdens het incident gooide een man op een donkere scooter een hamer tegen een politievoertuig. Daarnaast werden stenen op de auto van een passant gegooid. Diverse ruiten van het voertuig raakten hierbij beschadigd.

Aanhoudingen
Bij het incident werden in totaal drie personen aangehouden. ‘Het gaat hierbij om een 18-jarige en een 39-jarige man voor bedreiging en een 41-jarige man voor mishandeling,’ meldt een voorlichter van de politie.

Getuigen
De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook zouden er filmpjes en/of foto’s zijn gemaakt. Deze beelden kunnen via deze link worden ingezonden.

Foto’s: ZHZActueel

WhatsApp-Image-20160505-2 WhatsApp-Image-20160505 (2)-2 WhatsApp-Image-20160505 (1)-4

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer