Tiplijn: 06-19541384

Zoektocht naar persoon te water in de Merwede bij Gorinchem

0

GORINCHEM / SLEEUWIJK – Hulpdiensten hebben donderdagavond gezocht naar een persoon die mogelijk te water was geraakt in de rivier de Merwede. Rond 22:40 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen. Uit de melding bleek dat er mogelijk iemand in de rivier zou liggen.

De brandweer rukte met groot materieel uit. Onder andere twee duikteams en twee blusboten werden ingezet. Na een zoekactie, die zich leek te concentreren aan de Sleeuwijkse kant van de Merwedebrug, werd de persoon rond 23.00 uur door de politie op een andere plek aangetroffen. De persoon bleek niet in het water te hebben gelegen. Waarom er werd gedacht aan een drenkeling is niet bekend.

Tweede keer
Het is de tweede keer in één week dat de brandweer in de Merwede zoekt naar een drenkeling. Afgelopen weekend kwam er ook een melding binnen van een drenkeling. Toen werd er wel een persoon aangetroffen, maar deze persoon bleek al te zijn overleden.

Foto’s: Etienne Hessels en Max Liet

DSC_8084 DSC00414

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer