Tiplijn: 06-19541384

Politie: “Fietser viel zelf bij ongeval in Hendrik-Ido-Ambacht”

5

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Uit onderzoek is gebleken dat de fietser die vrijdag 29 januari op de kruising van de Burgemeester Jongerkade en de Pompe van Meerdervoortsingel met zijn kleinzoon achterop ten val kwam, niet is aangereden. De man viel zelf. Dat meldt de politie vrijdag 5 februari 2016 in een persbericht.  Eerder stelde de dochter van het slachtoffer dat haar vader was aangereden.

Een getuige van het ongeval meldde dat een auto mogelijk de achterkant van de fiets had aangetikt, waardoor de man met zijn kleinzoon viel. De bestuurster van die auto, die wel 112 belde en wachtte tot iemand EHBO verleende, reed daarna weg. De politie deed een oproep om met haar in contact te komen.

Na onderzoek en gesprekken met andere getuigen, blijkt dat de man zelf is gevallen. Er zijn geen sporen gevonden waaruit blijkt dat de fiets door een auto is geraakt. De man reed met zijn kleinzoon, die op de stang zat, op een elektrische fiets. Tijdens het nemen van de bocht, stak de man zijn hand uit en raakte hij de stoep. Wellicht was de fiets op dat moment wat instabiel. Getuigen wisten dit te vertellen en meldden ook geen auto in de buurt te hebben gezien. Vandaar dat de vrouw die de man te hulp schoot, vertrok toen er iemand stopte die EHBO kon verlenen. Ook heeft zij later met de man gebeld om te vragen hoe het met hem en zijn kleinzoon gaat.

De aanrijding, die aanvankelijk binnen kwam als ‘verlaten plaats ongeval’ (VPO), is hiermee afgedaan. De vrouw is inmiddels bijgepraat. Opa en kleinzoon maken het redelijk goed.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

5 reacties

  1. Gevalletje Facebook hysterie van de dochter dus…Zucht, een van de nadelen van FB. Ben ieder geval blij dat het beter gaat met de man en zijn kleinzoon maar hoopt dat zijn dochter voortaan eerst even nadenkt voordat ze iemand aan de schandpaal nagelt…

    • Denk even na eer je een reactie plaatst!!! Er is niemand aan de schandpaal genageld!! Er is een algemene oproep gedaan naar ooggetuige, die ooggetuige hebben zich gemeld en dit bericht verklaard aan politie waarna er toen pas een oproep is geplaatst op zoek te gaan naar deze vrouw!! Zou jij dat niet gedaan hebben als je vader en kind bij een ongeval betrokken zijn en er 2 ooggetuige zich melden met ditzelfde verhaal??? Dan wil je toch ook meer weten?? Denk even na voordat je wat plaatst, moet je nodig tegen mij zeggen! Kijk in de spiegel!! En ja wij vinden het ook vreselijk dat dit bericht verspreid is. Gelukkig heeft de politie het goed uit kunnen zoeken en door de media op te zoeken hebben we nog meer ooggetuigen kunnen spreken. Het hele verhaal is ni uitgezocht. Het belangrijkste is dat we nu weten dat deze meneer niet onwel is geworden tijdens de fietstocht en met eer, geweten en trots weer op z’n kleinkinderen kan passen.

      • Ja hoor Pamela, zou ik ook allemaal zeggen als ik jou was….” Ze werden gelanceerd” oproerkraaier….nogmaals, ben blij dat het goed met ze gaat maar heb nog geen openbaar bedankje van je gezien aan de vrouw met de witte Panda, die in plaats van dader( zoals door jou gesuggereerd ) netjes is blijven wachten tot er hulp was! ( privé is dus niet openbaar)Maar ik ga weer over tot de orde van de dag en wens je veel succes! Doei…

  2. Nee Petra, dat ventje kun je dat niet kwalijk nemen…. Weet van hem geen leeftijd, maar volwassenen zijn er verantwoordelijk voor dat ze voor 100% (preventieve) veiligheid zorgen. Je wilt niet weten hoeveel kinderen er bij de huisartsenposten gebracht worden die gewond raakten omdat ze onveilig vervoerd werden in de auto of op de fiets.. Beterschap voor allebei!!!

Reageer