Tiplijn: 06-19541384

Politiehelikopter beschenen met laserlicht; mannen in Alblasserdam aanhouden

1

ALBLASSERDAM – De politie heeft vrijdagavond 11 december 2015 twee mannen aangehouden op de Kraanbaan in Alblasserdam, omdat het tweetal een politiehelikopter bescheen met een laserpen. Het gaat om twee mannen van 27 en 28 jaar oud. De helikopter vloog in de regio vanwege een assistentie bij een aanhouding in Zwijndrecht. Toen de heli weer richting Rotterdam vloog, werd deze bij Alblasserdam beschenen met een laserpen.

Direct werd een onderzoek ingesteld. De helikopter vloog ruim 10 minuten boven Alblasserdam om de personen die met het laserlicht schenen te lokaliseren. Agenten op de grond vonden de vermoedelijke daders op de Kraanbaan in Alblasserdam. De twee twintigers werden aangehouden. Verder onderzoek naar hun betrokkenheid is ingesteld.

Het schijnen met een laserpen op een helikopter kan gevaarlijk zijn, omdat daardoor een piloot verblind kan raken en oogletsel op kan lopen. Het beschijnen van vliegtuigen en helikopters is in Nederland strafbaar.

Archiefbeeld: Politie Afdeling Luchtvaart.

politiehelikopter-beschenen-laser

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Het is misschien gevaarlijk, en daarom wellicht verwerpelijk, mensen in de regio Rotterdam worden strontziek van dat gevlieg met die politiehelicopters. Het gaat bijna 24 uur per dag door: constant cirkelen op dezelfde plekken, onder de duizend voet dan begrijp ik dat het irritatie opwekt bij mensen op de grond.

Reageer