Tiplijn: 06-19541384

Boete voor rolstoelbus tijdens spoedtransport vernietigd

0

PAPENDRECHT- De boete, die het gezin Groenendijk uit Papendrecht op de mat kreeg, is vernietigd. “Wij komen terug op een onjuiste beslissing om een snelheidsboete tijdens een spoedrit naar het ziekenhuis in stand te laten. De Officier van Justitie zal de boete matigen tot nul euro,” meldt het Openbaar Ministerie.

Vrijdag 16 oktober kreeg de 17-jarige Anouk Groenendijk last van onverklaarbare hartritmestoornissen. Na onderzoek van ambulancepersoneel werd besloten het meisje met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum te vervoeren. Omdat Anouk afhankelijk is van beademing en een speciale rolstoel kon ze niet met een ambulance worden vervoerd. Hierom werd besloten het meisje in de rolstoelbus van de familie en onder begeleiding van de politie en de ambulancedienst naar het ziekenhuis te vervoeren.

Onderweg naar het ziekenhuis werd de rolstoelbus geflitst op de Maasboulevard in Rotterdam. Het bezwaar, wat de familie Groenendijk indiende tegen de boete, werd door Justitie afgewezen. Hierop besloot men, in samenwerking met de ambulancedienst, het incident in de media te brengen. Vanwege de bijzondere omstandigheden werd de boete maandagochtend 30 november alsnog vernietigd.

Lees hier het uitgebreide verhaal.

12239187_783175575142538_8029104650592046668_o

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer