Tiplijn: 06-19541384

12-jarige verliest hand door vuurwerk; mogelijke leverancier aangehouden in Dordrecht

2

DORDRECHT – Zaterdagavond raakte een 12-jarige jongen uit ‘s-Hertogenbosch bij een ongeluk met illegaal vuurwerk aan de Veldwijkstraat zijn rechterhand kwijt. In de vroege ochtend van zondag 8 november 2015 arresteerde de politie in Dordrecht een 16-jarige plaatsgenoot, die er van wordt verdacht het vuurwerk aan het slachtoffer te hebben geleverd.

Speeltuintje
Hulpdiensten kregen rond 19.00 uur een melding dat een jongen in een speeltuintje zwaar gewond aan zijn hand was geraakt door de explosie van een vuurwerkbom. Het zou gaan om een Cobra; illegaal vuurwerk dat volgens deskundigen de kracht heeft van een kleine handgranaat. De jongen werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Hij verloor zijn hele hand.

Onderzoek
De politie startte direct een onderzoek naar de omstandigheden waaronder het ongeluk gebeurde en zette daartoe het speeltuintje af. Er werden diverse getuigen gehoord, waaronder enkel zeer jeugdige. Voor hen is slachtofferhulp beschikbaar. De recherche begon ook direct met het onderzoek naar de mogelijk herkomst van het illegale en zeer gevaarlijke vuurwerk. Dit onderzoek leidde naar een jeugdige inwoner van ’s-Hertogenbosch, die aan het eind van de nacht in Dordrecht werd aangehouden. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek en verhoor.

cobra6-vuurwerk

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Vuurwerkliefhebber on

    Ze moeten niet die dealer hebben ja oke die moet dat niet verkopen maar hij kan er niks aan doen dat het vuurwerk niet af ging toen dat kind het verwachtte. Of hij nou 1 seconde of 2uur heeft zitten wachten tot het af ging je moet het gewoon niet oppakken dus die dealer kan je laten gaan je kan hem al zijn vuurwerk afnemen maar dan is het wat mij betreft klaar met de dealer je moet die ouders of dat keen dikke boete geven omdat dat kind een cobraatje heeft. En een “kleine handgranaat” die deskundigen mogen zeggen wat ze willen maar als je een cobra ofzo op het raam plakt oke raam stuk maar een handgranaat op het raam gevel weg. Dus die “deskundigen” mag je allemaal ontslaan

  2. Dit is niet de schuld van het vuurwerk dit is de schuld van het jongetje zelf!
    kijk op internet er komt eerst een redelijk lange vlam voor de knal + er zit een hele lange lont aan.
    wat het geweest zou zijn is dat waarschijnlijk toevallig het vuurwerk niet af ging wat altijd kan gebeuren en dat het jongetje het heeft opgepakt. toen die het heeft opgepakt is het waarschijnlijk afgegaan.
    als het zo niet gebeurd is kan dat niet anders.

Reageer